c

Na pôde Skanska vyrástli finalisti ankety Strom roka 2009

Tlačová správa 5.6.2009 12:00 CET

Bratislava Do májovej uzávierky ankety Strom roka 2009 prišlo do Nadácie Ekopolis 88 nominácií stromov z celého Slovenska. V bratislavskom sídle generálneho partnera ankety - spoločnosti Skanska porota vybrala zo všetkých prihlásených stromov finálovú dvanástku. Víťaz verejného hlasovania, ktoré začne 11. júla na „Dni stromu“ v Čiernom Balogu, bude známy koncom októbra 2009.

Po tomto dátume budú fotografie a príbehy stromov uverejnené na internetových stránkach Nadácie Ekopolis, spoločnosti Skanska a v médiách. Hlasovať bude možné prostredníctvom SMS správy, korešpondenčného lístka, pohľadnice alebo priamo na internete. „ Každý zo stromov má svoj príbeh a svoju hodnotu, nielen pre tých, ktorí ho do ankety prihlásili. Medzi prihlásenými stromami prevažovali listnaté a z nich mali i najpočetnejšie zastúpenie lipy, topole a duby,“ upresnil Milan Hronec, programový manažér Nadácie Ekopolis.

"Finalistov vyberala odborná porota, v ktorej nechýbali Zuzana Hudeková z REC Slovensko, Tatiana Vlčková z Petit Pressu, Ján Mičovský zo Štátnych lesov a humorista a scénarista Rasťo Piško. Výber naozaj nebol jednoduchý. Po povinnom nafotení finalistov a po ich zverejnení sa ukáže, či sme naozaj mali šťastnú ruku a koľko ľudí sa do hlasovania o svoj strom zapojí“, povedala Magdaléna Dobišová zo spoločnosti Skanska, generálneho partnera ankety a tiež členka poroty. Víťazný strom dostane odmenu v podobe odborného dendrologického posudku, ako aj finančný príspevok 332 EUR (10 tisíc Sk). Stromy, ktoré sa v ankete umiestnia na 2. a 3. mieste, získajú rovnakú peňažnú čiastku 332 EUR, ktorá môže byť použitá na ich ošetrenie alebo úpravu okolia. Poslaním ankety Strom roka, ktorej siedmy ročník vyhlásila Nadácia Ekopolis, je upozorniť na staré, vzácne či inak zaujímavé stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie. Generálnym partnerom ankety je skupina Skanska na Slovensku. Kontakty: Nadácia Ekopolis, Komenského 21, 974 01, Banská Bystrica, Contact. Programový manažér Milan Hronec, tel. 048 / 414 54 78.

Kontakt

Kontakt: Magdaléna Dobišová Mgr., Riaditeľ odboru Správa spoločnosti
Telefón +421 248 295 647