c

Skanska stavia štvrtú etapu úspešného projektu Jégého alej

Tlačová správa 4.6.2014 13:00 CET

Po úspešnom ukončení prác na III. etape projektu Jégého alej koncom minulého roka, začala spoločnosť Skanska v týchto dňoch realizáciu štvrtej, záverečnej etapy projektu. V obľúbenej bratislavskej lokalite Ružinov tak pribudnú ďalšie možnosti na bývanie určené najmä pre mladé rodiny. Práce na výstavbe štvrtej etapy Jégého aleje v hodnote približne 8 mil. eur pre investora Jégeho Residential s.r.o. zrealizuje Skanska do februára 2016.

Jegeho alej IV

Obytný súbor Jégého alej sa nachádza v centre mesta v atraktívnej rezidenčnej časti Bratislavy – Ružinov. Vďaka svojej polohe a ľahkej dostupnosti je veľmi pokojnou mestskou časťou v centre mesta v tichom prostredí obklopenom zeleňou. Štvrtá etapa je poslednou fázou tohto úspešného projektu, z ktorých prvé dve sú už zrealizované a plne využívané, tretia etapa je skolaudovaná.

Predmetná štvrtá etapa sa nachádza v severnej časti vnútrobloku areálu Jégého alej a predstavuje výstavbu 20 - podlažného bytového domu a samostatného parkovacieho domu.

„Predchádzajúca etapa nastavila výbornú komunikáciu s investorom, ktorý je náročný nielen na termíny a kvalitu, ale veľký dôraz kladie i na bezpečnosť práce. Našej firme, kde je bezpečnosť práce jednou z hlavných priorít, to veľmi vyhovuje a u investora to oceňujeme,“ povedal Jozef Ďaďo, projektový manažér Skanska SK a.s.

„Napriek tomu, že táto fáza bude vzhľadom na stiesnené pracovné prostredie a už obývané okolité domy náročnejšia na dobré plánovanie a koordináciu prác, som presvedčený, že máme pred sebou zaujímavý projekt, kde máme opätovne možnosť využiť naše interné synergie,“ dodal.

Bytový dom pozostáva zo 194 bytov a apartmánov. V komplexe budú 1 až 4-izbové byty a apartmány s výmerou od 34 do 115 m2.

Ponuka bytov v štvrtej etape projektu odpovedá na stále pretrvávajúci trend a dopyt po dvojizbových bytoch. K dispozícii sú 1 a 2-izbové, ale aj 3-4 izbové byty, ktoré dnes hľadajú najmä mladé rodiny s deťmi,“ uviedla Olga Petkova, riaditeľka spoločnosti FINEP SK a.s., ktorá zabezpečuje predaj.

Všetky byty a apartmány budú mať vlastnú terasu alebo balkón či lodžiu. Byty na vyšších podlažiach poskytujú nádherný výhľad na panorámu mesta. Parkovanie pre obyvateľov bude účelne umiestené v samostatnom parkovacom dome s jedným podzemným a troma nadzemnými parkoviskami.

Základné údaje o stavbe:

Názov diela:                Obytný súbor Jégého alej III. a IV. etapa – Polyfunkčný objekt E – IV. etapa, Jégého ulica Bratislava

Objednávateľ:            Jégeho Residential s.r.o., FINEP holding

Miesto stavby:            Jégého ulica, Bratislava

Zhotoviteľ:                 Skanska SK a.s., Závod Pozemné staviteľstvo, Oblasť Západ

Začiatok výstavby:      06/2014

Ukončenie výstavby:   02/2016