c

Piata mestská vila projektu Villa Rustica čaká na svojich budúcich obyvateľov

Tlačová správa 22.4.2013 10:45 CET

Spoločnosť Skanska úspešne ukončila výstavbu piatej mestskej vily projektu Villa Rustica na okraji bratislavskej Dúbravky. Na vile č. 5 v hodnote približne 1,5 mil. eur pracovala Skanska pre investora VILLA RUSTICA, s.r.o. od júna minulého roka.

OS Villa Rustica

Obytný súbor mestských víl Villa Rustica tvorí 5 samostatných mestských víl a je situovaný v novej obytnej zóne Brižite - Sever v bratislavskej Dúbravke, v dotyku borovicového lesa v priamom susedstve prírodnej rezervácie Devínska Kobyla, ktorá je jednou z najvýznamnejších lokalít v Malých Karpatoch.

Vďaka nadštandardnej kvalite, skvelej polohe a výhľadu na panorámu Malých Karpát je súbor Villa Rustica jedným z mála projektov, ktorý je ešte krajší v skutočnosti ako na vizualizáciách. Mestské vily rozmiestnené v teréne sú ideálnym kompromisom medzi súkromím domu a pohodlím bytu. Moderná architektonická koncepcia a použitie kvalitných prírodných materiálov zabezpečí obyvateľom dlhodobo príjemné bývanie,“ povedal zástupca investora projektu - spoločnosti VILLA RUSTICA, s.r.o.

Mestská vila č. 5 je členená do dvoch podzemných a štyroch nadzemných podlaží, s  ustúpeným posledným podlažím s priestrannou terasou. Na 1.– 4. np a v záhradných podlažiach 1. – 2. pp mestská vila ponúka 18 priestranných a presvetlených 2 - 6-izbových bytov s rozlohou od 55 do 175 m2. Spálne spolu s kúpeľňami sú sústredené do tichej zóny bytu. Prepojenie obytnej haly s balkónom alebo terasou cez luxusné veľkoplošné zasklené steny dávajú predpoklady pre rádovo vyššiu kvalitu bývania.

Vďaka použitému konštrukčnému systému sú však byty flexibilné a môžu sa prispôsobiť aktuálnym potrebám obyvateľov. Kedykoľvek v budúcnosti je možné zmeniť počet a veľkosť miestností, bez zásahu do statiky domu,“ doplnil Jozef Ďaďo, projektový manažér Skanska SK.

Parkovanie pre budúcich obyvateľov je zabezpečené v domovej garáži a na parkovisku pred vilou.

 

Základné údaje o stavbe:

Názov diela:                Obytný súbor A - VILLA RUSTICA

Investor:                    VILLA RUSTICA, s.r.o.

Zhotoviteľ:                 Skanska SK a.s., Závod PS SK, oblasť Západ