c

Na Gemeri pribudli „stromy dneška i budúcnosti“

Tlačová správa 10.9.2009 0:00 CET

Banská Bystrica Záverečnú etapu projektu „Stromy dneška i budúcnosti“ sa úspešne podarilo zrealizovať v Šimonovciach, okres Rimavská Sobota. Ide o najdôležitejšiu časť projektu výsadby obecnej zelene, ktorý v rámci grantového programu Ľudia pre stromy získal podporu vo výške 1.760,- €. (53 022,- Sk). V areáli Základnej a materskej školy sú tak esteticky i funkčne oddelené viacúčelové športové ihriská od zastavanej časti obce a frekventovanej komunikácie.

V obci pribudlo 54 nových stromov, predovšetkým liesky, javory, platany a ginkgá. Emil Madarász, starosta obce Šimonovce: “Máme za sebou už niekoľko úspešných projektov. Naši ľudia majú veľkú snahu o rozvoj obce, pomáhali všetci - členovia občianskych združení Lúč a Dúha, Csemadoku, miestni poľovníci ale aj ľudia na aktivačných prácach. Obecný úrad vždy rád podporí dobrú myšlienku“.

Cieľom grantového programu Ľudia pre stromy, ktorého 4.ročník vyhlásila Nadácia Ekopolis, je zvýšiť záujem ľudí o svoje okolie a zlepšiť životné prostredie výsadbou vhodných drevín alebo ich záchranou. Generálnym partnerom programu je Skupina Skanska v SR.

Kontakt

Kontakt: Magdaléna Dobišová Mgr., Riaditeľ odboru Správa spoločnosti
Telefón +421 248 295 647