c

Na Jégého ulici pribudnú nové byty

Tlačová správa 7.6.2012 11:45 CET

B r a t i s l a v a (7. jún 2012) – v mestskej časti Ružinov pribudnú nové možnosti na bývanie. Na Jégého ulici, vo veľmi pokojnej lokalite širšieho centra mesta, vyrastú v rámci projektu Jégého alej ďalšie bytové domy, ideálne najmä pre rodiny s deťmi. Tretiu etapu Jégého aleje v hodnote viac ako 8 mil. eur pre investora spoločnosť FINEP Jégého alej a.s. realizuje spoločnosť Skanska.

Vizualizacia - balkon

Polyfunkčný obytný komplex Jégého alej sa nachádza vo východnej zóne širšieho centra Bratislavy, s dopravným prepojením na komunikačnú sieť mesta. Návrh výstavby III.etapy komplexu je v súlade s okolitou zástavbou obytnej zóny a nadväzuje na jestvujúce objekty I. a II. etapy projektu.

„Na tejto stavbe môžeme výborne využiť naše interné synergie, či sa to týka zakladania stavby, technológií, prác na komunikáciách a spevnených plochách, či skeletu stavby - na ktorý sú špecialisti pracovníci našej dcérskej spoločnosti SkyBau, “vysvetlil Jozef Ďaďo – projektový manažér zo Skanska SK.

Komplex pozostáva z 88 bytov a apartmánov umiestnených v osempodlažnej časti a zo 125 bytov a apartmánov umiestnených zo západu v štrnásťpodlažnej veži ukončenej 4-izbovými bytmi s výhľadom na panorámu Bratislavy. V komplexe budú 1-izbové až 4-izbové byty a apartmány s výmerou od 37 do 96 m2. Všetky byty a apartmány majú vlastnú terasu alebo balkón.

Rozhodli sme sa vyjsť v ústrety aktuálnym požiadavkám realitného trhu. Klienti viac preferujú výmerou menšie byty, pri ktorých sa nemusia až tak zaťažiť hypotékou, preto v projekte ponúkame najmä 1 a 2 izbové byty a menej 3 a 4 izbových bytov“, uviedla Olga Petkova, riaditeľka  spoločnosti FINEP SK a.s.

Parkovanie je účelne umiestené v suteréne budovy a na prvom nadzemnom podlaží. Vzhľadom na umiestnenie objektu vo vnútrobloku Jégého aleje budú byty a apartmány poskytovať mimoriadne tiché a komfortné bývanie. Hlavná príjazdová cesta, ako aj prístup pre chodcov, bude zabezpečený z východnej strany od Jégého ulice.

 

Základné údaje o stavbe:

Názov diela:                Obytný súbor Jégého alej III. etapa

                                Zmena stavby pred jej dokončením- objekt D

Objednávateľ:             FINEP Jégého alej, a.s.

Miesto stavby:            Jégého ulica, Bratislava

Zhotoviteľ:                 Skanska SK a.s., Závod PS SK 01 Stredisko Bratislava