c

Račiansky bytový komplex Vineyards už rastie do výšky

Tlačová správa 11.6.2008 0:00 CET

Bratislava V bratislavskej Rači v týchto dňoch pokračuje výstavba horných, nadzemných častí prvých troch z piatich objektov rezidenčného komplexu Rača Vineyards. Po dokončení inžinierskych sietí a základov prebieha nadzemná výstavba objektov prvej etapy, v rámci ktorej už v novembri tohto roka bude stáť hrubá stavba pre 111 bytov a 4 nebytové priestory. Ukončenie prác na tejto etape je naplánované v júli 2009. Projekt vo výške 700 mil. korún investične zabezpečuje spoločnosť Skanska.

Rezidenčný komplex Rača Vineyards tvorí päť bytových domov situovaných na Kadnárovej ulici v Bratislave, v mestskej časti Rača. Výstavba na ploche 1,21 ha je plánovaná v dvoch etapách. „Ešte koncom apríla sme dokončili práce na inžinierskych sieťach, práve teraz dokončujeme ukladanie základových betónov prvých troch bytových a jedného parkovacieho domu. Vybraný dodávateľ môže plynule nadviazať prácami na nadzemných častiach. Všetky práce prebiehajú presne podľa časového plánu,“ hovorí Ondrej Čermák, projektový manažér zo spoločnosti Skanska Reality. Druhá etapa výstavby obytného súboru Rača Vineyards, ktorá začne do konca roka, bude pozostávať z dvoch bytových domov so 66 bytmi a 3 nebytovými priestormi.

Budúcim klientom ponúkne komplex Rača Vineyards celkovo 177 bytov a 7 nebytových priestorov, pričom k dispozícii v ňom budú byty od 1+kk s výmerou od 43 m2 až po luxusné mezonetové byty 5+kk s výmerou do 241 m2. V podzemných podlažiach bude 63 garážových parkovacích státí, ktoré doplní ďalších 158 státí na povrchu.

Lokalita nového obytného súboru v sebe spája malebnú prírodu račianskych vinohradov s bezprostrednou blízkosťou zabývaných mestských častí s dobrou dostupnosťou centra mesta. Nechýba tu široká ponuka občianskej vybavenosti ako sú školy, detské ihriská, obchodné prevádzky, pošta. K dispozícii je aj široký výber možností aktívneho oddychu a športového vyžitia (tenis, fitnes, futbal, cyklokros, plávanie). Orientácia a lokalizácia jednotlivých bytových domov zabezpečí novým obyvateľom dokonalé súkromie. Vstup do objektov ako aj do jednotlivých bytov bude bezbariérový.

Základné údaje: Názov stavby: Rezidenčný komplex Rača Vineyards Lokalita: Kadnárova ulica, Bratislava - Rača Investor: Skanska Reality SK s.r.o. Generálny dodávateľ stavby: DSC Building, a.s. Rozloha komplexu: 1,21 ha Počet bytov:177 Počet nebytových priestorov:7 Výmery bytov: 43 – 241 m2 Začiatok výstavby I. etapy: máj 2008 Predpokladané ukončenie výstavby I. etapy júl 2009