c

Výstavba bytového domu SEPTIMO v Petržalke

Tlačová správa 15.8.2013 13:30 CET

Nový bytový dom SEPTIMO vyrastie v bratislavskej Petržalke na Úderníckej ulici. Budúcim obyvateľom ponúkne 39 bytových jednotiek na piatich nadzemných podlažiach. Projekt v hodnote približne 1,2 mil. eur realizuje pre investora VI Group spoločnosť Skanska. Stavebné práce na objekte už začali a ukončenie diela je plánované na august budúceho roka.

Septimo

Bytový dom SEPTIMO je umiestnený v zastavanom prostredí petržalského sídliska Dvory a svojou veľkosťou a architektúrou sa stáva zaujímavým akcentom danej lokality.

Pri návrhu projektu sme kládli dôraz na zodpovedajúce estetické  tvarové a farebné riešenie. Objekt má pravidelný pôdorys, rešpektujúci tvar pozemku, s vertikálne členenými okennými otvormi. Dominantným prvkom objektu bude časť fasády s farebne výrazným obkladom a  balkónmi“, povedal Ing. Arch. Juraj Duška, zástupca investora VI GROUP, spol. s r.o.                                           

Dispozičné riešenie bytov je jednoduché a prehľadné. SEPTIMO ponúkne svojim budúcim obyvateľom 39 bytových jednotiek- 1- a 2-izbových bytov a apartmánov s rozlohou od 23m2– 73 m2na piatich nadzemných podlažiach s výťahom.

Suterén objektu bude uzatvorený a budú sa v ňom nachádzať pivničné kobky a kotolňa. Priamo pod objektom je navrhovaná podzemná garáž, výhradne pre obyvateľov domu a so samostatným vstupom k bytovým jednotkám.

„Z hľadiska stavebno-technického predstavuje stavba kombináciu monolitického  železobetónového skeletu, murovaných stien a monolitického železobetónového jadra. Obvodový plášť je riešený murovanou tehlovou konštrukciou“, objasnil konštrukčné riešenie objektu Tomáš Gramblička, riaditeľ oblasti Skanska SK.

V rámci interiérov budú budúcim obyvateľom umožnené klientské zmeny.

 

Základné údaje o stavbe:

Názov diela:                SEPTIMO – budova na bývanie s občianskou vybavenosťou

Investor:                    VI GROUP, spol. s r.o.                                            

Zhotoviteľ:                 Skanska SK a.s., Závod Pozemné staviteľstvo SK, oblasť Západ

Začiatok prác:             8/2013

Ukončenie prác:           8/2014

 

Súbory na stiahnutie