c

Spoločná pomoc zamestnancov z troch krajín

Tlačová správa 17.12.2021 13:00 CET

Zamestnanci spoločnosti Skanska na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku sa opäť spojili, aby urobili radosť deťom, ktoré nemajú šťastie na láskavú rodinu, ľuďom na ulici, rodinám v sociálnej núdzi, opusteným seniorom či mladým dospelým, ktorí opustili brány detského domova a začínajú svoju cestu životom. Symbolické stromčeky prianí v sídle spoločnosti v troch krajinách začali miznúť od novembra pod stovkami darčekov a obdarovaní si teraz vyzdvihujú svoje balíčky. Za 10 rokov zamestnanci darovali viac ako 3 500 darčekov.

Prievidza

Každý rok si zamestnanci spoločnosti môžu na intranete prečítať priania napísané alebo nakreslené deťmi, ako aj životné príbehy ľudí v núdzi z azylových centier či domovov dôchodcov. Následne si priania zarezervujú, kúpia darčeky a prinesú ich pod stromček v sídlach spoločnosti.

"Najcennejšie je, že túto iniciatívu vymysleli a rozvíjajú samotní zamestnanci a spontánne ju "exportovali" do ďalších krajín, kde pôsobíme. Tento rok sme sa dokonca museli spýtať viacerých neziskových organizácií na želania ich klientov, pretože záujem našich ľudí pomôcť bol ešte vyšší ako v predchádzajúcich rokoch," hovorí Michal Jurka, generálny riaditeľ spoločnosti Skanska Central Europe.

V roku 2021 sme počas zamestnaneckého podujatia Skanska Strom splnených prianí spolupracovali s nasledovnými organizáciami:

  1. Azylové centrum Betánia, Malacky
  2. Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, pobočka Prievidza
  3. Rodinné centrum Dorka, Košice
  4. Diakonie Církve Českobratrské - Azylové domy pre matky s deťmi, Česká republika
  5. Sue Ryder – organizácia pre seniorov, Česká republika
  6. Dům pokojného stáří sv. Anny - Veľká Bystřice, Česká republika
  7. Wspólna Chata - komunitné centrum pre deti - Krakov, Poľsko
  8. Żurawinka - centrum pre pacientov s detskou mozgovou obrnou - Poznaň, Poľsko     
  9. Emaus - útulok pre ženy bez domova - Varšava, Poľsko

Aj tento rok by sme sa chceli poďakovať spoločnosti dm drogerie markt za pomoc a spoluúčasť na tejto akcii. 

Kontakt

Kontakt: Beáta Voskárová Ing., Špecialista komunikácie
Telefón +421 902 986 313