c

Ježiško má mnoho tvárí, ďakujeme

Tlačová správa 16.12.2020 12:00 CET

Už po deviatykrát sa uskutočnila tradičná predvianočná akcia zamestnancov Skanska Strom splnených vianočných prianí. Chuť pomôcť a urobiť krajšie a radostnejšie Vianoce deťom, ktoré nemajú šťastie na láskavú rodinu a rodinám, ktoré sa ocitli v sociálnej núdzi, ľuďom na ulici, či čerstvo dospelým mladým ľuďom, ktorí opustili brány detského domova a vykročili do života, bola tento rok u zamestnancov Skanska o to vyššia, o čo viac zasiahol Covid do našich životov. Strom splnených prianí v sídlach firmy na Slovensku a v Čechách začal miznúť pod záplavou darčekov už od novembra a deti z ústavov, špeciálnych škôl, detských domovov, či klienti azylových centier si svoje darčeky preberajú práve teraz.

Strom splnených prianí, december 2020.JPG

Každý rok si zamestnanci na firemnom intranete môžu prečítať priamo deťmi napísané či nakreslené želania i životné príbehy ľudí v núdzi z azylových centier. Následne si priania rezervovali a darček priniesli priamo pod stromček v sídlach firmy. Za deväť rokov zamestnanci nakúpili a venovali viac ako tritisíc darčekov.

„Už tradičný Strom splnených prianí je projekt, ktorý je hlavne o našich zamestnancoch. A aj keď končiaci sa rok 2020 bol mimoriadny, veľmi ma teší poznanie, akú veľkú mieru solidarity naši zamestnanci počas neho prejavili. A to isté platí aj o tomto projekte. Nezištne pomôcť, urobiť radosť, rozosmiať a potešiť, o tom sú predsa Vianoce,“ hovorí generálny riaditeľ Skanska SK Miroslav Potoč.

„Nikdy ma neprestane prekvapovať ten zvláštny vianočný pocit, keď vidím matku, ktorá si spolu s deťmi prešla ťažkým obdobím domáceho násilia, a práve v týchto chvíľach, kedy aj vďaka vám vie urobiť deťom obrovskú radosť, je absolútne šťastná," dodáva Katarína Baťková z azylového centra v Malackách.

V roku 2020 sme pri zamestnaneckej akcii Skanska Strom splnených vianočných prianí spolupracovali s organizáciami:

Spoločnosť priateľov detí z detských domov Úsmev ako dar, Prievidza

Azylové centrum pre týrané ženy Betánia, Malacky

Rodinné centrum Dorka, Košice

Diakonie ČCE, Praha Dejme dětem šanci o.p.s., Praha

Kontakt

Kontakt: Beáta Voskárová Ing., Špecialista komunikácie
Telefón +421 902 986 313