c

Zničenú cestu na Muráni opraví Skanska SK, kraj dnes odovzdá stavenisko

Tlačová správa 16.10.2020 14:00 CET

Banskobystrický samosprávny kraj a spoločnosť Skanska SK podpísali zmluvu na opravu cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou. Stavenisko odovzdá župa ešte dnes, cesta v jednom jazdnom pruhu má byť prejazdná do konca roka. Celková cena zákazky je 7,5 milióna eur vrátane DPH.

Našu spoločnosť zastupovala na tlačovej konferencii podpredsedníčka predstavenstva Magdaléna Dobišová a riaditeľ projektu Ivan Gajdoš

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zazmluvnil zhotoviteľa, ktorý začne opravovať poškodený úsek cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou. Zároveň tiež bude upravovať dočasnú obchádzkovú trasu cez Národný park Muránska planina, aby bola bezpečná aj v prípade nepriaznivého počasia.

„Spoločnosť Skanska SK sme vybrali v priamom rokovacom konaní tak, ako nám to odporučili na Úrade vlády po konzultácii s Úradom pre verejné obstarávanie. Prioritou pre nás bola serióznosť a história spoločnosti, jej vystupovanie voči subdodávateľom a najmä dostatok voľných kapacít, ktoré sú pre rýchly priebeh prác rozhodujúce,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Zmluvne dohodnutá cena, ktorá zahŕňa dve etapy rekonštrukcie poškodeného úseku i úpravy na obchádzkovej trase, je 7 547 038,18 eur vrátane DPH.

„Uvedená stavba je veľmi náročná nielen projekčne a technologicky, ale i z pohľadu časového. Je rozdelená na dve etapy a my urobíme všetko pre to, aby sme do 31. decembra tohto roku sprejazdnili úsek medzi Muráňom a Prednou Horou,“ povedal Ivan Gajdoš, riaditeľ projektu zo Skanska SK.

Stavenisko odovzdá župa ešte dnes a rekonštrukčné práce začnú bezodkladne.

Kontakt

Kontakt: Beáta Voskárová Ing., Špecialista komunikácie
Telefón +421 902 986 313