c

Obľúbený Ružinov sa rozrastie o nové byty

Tlačová správa 12.10.2017 10:00 CET

Bratislava – Nedávno odštartovala Skanska SK realizáciu železobetónových konštrukcií na polyfunkčnom súbore na ulici Seberíniho v bratislavskom Ružinove, ktorý patrí z hľadiska rezidenčného segmentu k najatraktívnejším miestam na bývanie. Komplex pozostávajúci z troch blokov ponúkne budúcim majiteľom 61 bytov, 53 apartmánov a 166 parkovacích miest. Objednávateľom prác je generálny dodávateľ stavby spoločnosť HORNEX, a.s. Celková zmluvná cena dosahuje 4,1 mil. eur a doba ukončenia stavebných prác je naplánovaná na júl budúceho roka.

Polyfunkčný súbor Seberíniho-vizualizácia

Podľa projektového manažéra zo spoločnosti Skanska Michala Ondáka bola doposiaľ zrealizovaná výstavba podzemných podlaží všetkých troch objektov A, B aj C a aktuálne na nich prebieha realizácia zvislých a vodorovných konštrukcií. Celková zastavaná plocha, ktorú zaberajú podzemné podlažia je 4 000 m2.

„Projekt polyfunkčného komplexu Seberíniho bude po ukončení pozostávať z troch blokov: v 8-podlažnej budove A vznikne 29 bytov, v 7-podlažnej budove B 32 bytov a v najmohutnejšej 14-podlažnej budove C 53 apartmánov. Dokopy tak v komplexe vznikne 114 bytov a apartmánov, od jednoizbových po štvorizbové a s výmerami od 40,7 m2 až po najväčšie s viac ako 300 m2, vrátane terasy. Na prízemí sa okrem toho počíta s niekoľkými obchodnými jednotkami, predovšetkým v objekte orientovanom do Seberíniho ulice,“ komentuje budúci vzhľad komplexu Michal Ondák.

Základné údaje o stavbe

Názov diela: „Polyfunkčný objekt Seberíniho“
Lokalita: Seberíniho ul. Bratislava – mestská časť Ružinov
Investor:  BUMACO, s.r.o.
Generálny dodávateľ:  HORNEX, a.s.
Spôsob financovania: bankové financovanie
Zhotoviteľ: Skanska SK a.s., Krajná 29, 821 04 Bratislava
Zmluvná cena: 4 074 027 mil. EUR € bez DPH
Začiatok výstavby:  6/2017
Doba výstavby: 7/2018