c

Novým prezidentom obchodnej jednotky Skanska Česká republika a Slovensko sa stal Michal Jurka

Tlačová správa 12.9.2016 10:00 CET

S účinnosťou od 8. septembra sa Michal Jurka ujal funkcie prezidenta obchodnej jednotky Skanska Česká Republika a Slovensko. Michal Jurka preberá funkciu po Romanovi Wieczorkovi, výkonnom viceprezidentovi materskej spoločnosti Skanska AB, zodpovedného za stavebný segment v strednej Európe, ktorý túto funkciu zastával doposiaľ. Dcérsku spoločnosť Skanska SK i naďalej vedie Magdaléna Dobišová.

Michal Jurka

„Strategické smerovanie firmy sa nemení. Verím, že etické chovanie a bezpečné pracovné prostredie je základom úspešného podnikania. I naďalej sa budeme sústreďovať na správny výber projektov a posilnenie risk managementu. Som presvedčený, že tieto kroky nám umožnia získať dobré projekty a povedú k naplneniu nášho business plánu,“ hovorí Michal Jurka, nový prezident obchodnej jednotky Skanska Česká republika a Slovensko.

Michal Jurka nastúpil do spoločnosti Skanska v roku 2002. Pôsobil vo výrobe a na rôznych manažérskych pozíciách, neskôr sa stal riaditeľom divízie Zdroje v Skanska Česká republika a Slovensko. V poslednej dobe zastával pozíciu výkonného viceprezidenta (EVP) spoločnosti Skanska Poľsko, kde bol zodpovedný za dopravné staviteľstvo v strednom a južnom regióne a za betónové prevádzky. Michal Jurka je ženatý a má dve deti.

„Michal Jurka pozná Skanska veľmi dobre, keďže pracuje pre našu spoločnosť na rôznych pozíciách už štrnásť rokov. Je to silný líder s dobrým etickým nastavením. Michal má veľa energie a schopnosť nájsť nový pohľad na vec. Veľmi rád ho vítam v jeho novej roli“, hovorí Roman Wieczorek, výkonný viceprezident materskej spoločnosti Skanska AB.

Súbory na stiahnutie